My Dzapeholics

Wednesday, August 10, 2011

Bulan..

salam

bila dgr org azan isyak td, aku pun siap2 ngan adik aku nk g ke surau..
klua je rumah, nampak langit sangat cantik.. awan malam...
bg seorang photog amatur cam aku ni, awan yg aku tgk td sgt cantik.
so aku sanggup masuk umah jap capai kamera aku nk tgkp momen itu.

memang dasar kamera kanak2... susah nk tangkap. dahla kai kitlens..
try banyak2 kali gak xdapat.. tripod lak tertinggal kat rumah shah alam..
so gamba ni je dpt aku tngkap...

pakai auto setting.. naikkan iso.. alamat memang
noise lah camni... tp at least nampak dah bulan..
tempat korang nampak camni ke..
percubaan untuk menunjukkan awan.. tp ne leh..
manual setting shutter 20s f16
tangan goyang2.. kalau ade tripod senang sikit
tengok tu bulan bejalan2

tp siyes realnye langit sangat terang.. sangat cantik
tp kejap je.. abis terawih td tgk da malap da..

p/s: diantara rakaat sunat terawih kan ade selawat dibaca albadrul munir muhammad..
    al badrul munir ialah bulan yang bercahaya.. sollualaihhh

11 comments:

nurdani said...

subhanallah..aku suka tengok keindahan malam

idah-alhabsyi said...

subhanallah, walaupun gmba mcm tak nmpak sgt tapi oke dah tu, nice shot of the bulan ;)

Apel D. Doragon said...

nurda: lawa weh... tp kamera aku xmampu nk tngkap :(

idah: thanx.. haha mcm tgkap kai henset je

Hidayah bt Zainab said...

subhanallah..
indah ciptaan tuhan (:

norihan ahmad said...

cantik nyer awan itu..subhanallah...nape x bgtau..klu x leh g check..kt sni nmpk mcm 2 x..

My MiRa said...

canttttttiiikkk

Dhiya Fariza said...

nice picture of bulan :)

Apel D. Doragon said...

dayah: mlm ni tgk la lagi hehe

kakno: mlm ni kai teropong tgk tauu

mira: sape ? zape ke? tenkiuuu kekeke

dhiya: time kasihhh :)actually x seberape pun nk compare ngn real nye view smalam..

Sarah Mohd Saleh said...

sungguh indah ciptaa ALLAH..btw saya sangat jelesh dgn org ade dslr nih.grrr.xmampu nak beli lg..tp gomar bposing.heee

Apel D. Doragon said...

cik sarah gamba meletop2 kot....
sy slalu kot bukak nk tgk posing2 nih
haha skang da murah da kamera2 ni..

miss sha said...

subhanallah..cantik kan :) semalam sha tengok kat tempat sha bulan tu macam ade kaler pelangi..seryess..cantikkk!! :) tengok dengan mama :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...