My Dzapeholics

Saturday, July 30, 2011

Aku dah jumpe Hang Tuah.. Korang penah ke?

Salam..

patutnye semalam aku ade photoshoot untuk sorg awek ni

tp last minit dia cancel sebab lecturer dia kasik paper.

alang alang dah ade mood nak tangkap gamba, aku ajak la dak pipi member aku
pergi Bukit Supai main shoot2..

pastu kitorang pegi makan dekat masjid tanah, kat kuih udang Alor Gajah

tgh syok borak2 sambil makan tuh, tiba2 menjelma entahkan dari mana

satu kelibat

yg tidak asing lagi... tidak ah seng lagi... tidak gurusamy lagi...



bukan santa claus... bukan jua a samad said
cube peratikan nametag dia
Hang Tuah Gagah Perkasa!

Haa inikah datuk laksamana yang menjadi lagenda bumi Melayu, ade perigi name beliau,
ade stadium nama beliau, n xlama lagi maybe ade kereta name beliau??

N jadah ape topi tu? Hang Tuah keje jadi Polis ke kat PDRM Perak?

of kos la bukannn

pakcik ni datang2 terus lepak kat meja aku pastu buat2 besembang macm dah kenal 10taun.
Dak pipi iyekan je..

sekian pengalaman bersejarah aku..

selamat menyambut ramadhan

Tuesday, July 26, 2011

Convo: Nor n the gang

salam

actually photoshoot ni da lame aku wat...
tp time tu x aktif blog

blog ade tp saje xmo kawan ngan blog..

tihihi...

lame dah kot photoshoot ni.. awal taun lepas kalau x silap.
aku g follow kwn2 yg nk grade kat uitm perak

tu first time uitm perak wat convo kat situ..kalau x selalu

wat kat uitm shah alam.. best la gak g sane pas nk dekat setaun xg seri
iskandar tu...

k ni antara gamba2 dia yer. first day g jalan2 dalam utp... lepak kat tasik

mcm budak2 kecik kan? hahaha jom main bolaaa
kak nor gaye mendapatkan ilham menulis lagu.. tipu je
tgk tuuu... munyet berenang.. ahakss

dah penat bepanas tangkap gmba kat sini.. esok lak kitorg g kat kelly's castle..
salah kot ejaan aku.. lebih kurang aaa..

kat sini mmg port best la nk tgkp gamba. cume xleh lewat2 nnti guard situ suh klua.. pas

kul 7 kawasan tu tutup.. myb byk antu kot... haha

adik iqeen yg lum abis dip pun turut convo jugak aritu hahaa.. join kakak dia ni

nampak tak beruang kat pokok tu? ok nampak x bruang yg baju itam tu pulak?

kakno si budak nakal.. gengster zaman skola
adik iqeen yg xsabar nk convo.. hehe;p

B ngan mek... uuhhh tringat tgk mek nangis mase b g terime diploma kat dewan.. tersentuh daku

thanx kat rabiatul, adik asyiqeen, wan norihan, ngan mek :)
nnti bile dah de kamera yg meletop2 nye aku ingt nk try lak
tgkap gamba untuk budak2 konvo... mcm masyuk gile je..
ok thats all

slamat menyambut ramadhan




Thursday, July 21, 2011

Petua Hapuskan Kemengantukan (~_~)

salam,

aku xtau la nape aku selalu ngantuk skang ni
maybe badan xcukup zat kot

xpun berat badan berlebihan

atau badan kurang aktiviti..

hehe.. untuk korang2 yg tgh study skang ni,
selalu x ngantuk dalam kelas? haa kalau slalu ni aku nak bagi petua

petua ni kawan aku yg gitau.. dia kate lecturer dia suh buat mase budak2 dalam
kelas dia ngantuk

petua dia, bila ngantuk tu, korang kene kemut2.. toksah tnye kemut ape..
ape je lagi yang boleh dikemut korg kemutkan je...

tp biasalah.. result may vary...
so gudluck :)

malam ni malam jumaat jgn lupe bace yasin yaw!!
yaww ya a aww yaww.... terhip hop lebih lak.. sila memaafiku pun aduy..
time kemut tu cover.. jgn wat muke gini..
malu woo kalau orang prasan

Wednesday, July 20, 2011

Pre Wed Cikgu Naim & Kapten Syurah

Salam..

hye evrybadis..
Entry photography kali ni untuk pasangan Cikgu Naim (aku panggil along) ngan Kapten
Syurah. Along ni pun photog jugak n pakai kamera yg powerful.. mase photoshoot
ni aku guna kamera along so memang terase la bestnye menekan shutter tuh!

Mase photoshoot ni aku xtau sgt nk suh diorg posing mcm mane.. sbb belum kawen kan.
kang telebih romantik lak lain jadinye.. so kene la ikut tema sikit..

Time ni Kak Syurah bawak pedang army dia. memang sedap la aku main cocok pelancong
kat kota A'famosa tu.. ahhaha..

heh! xkan la aku buat betul2..... gila ke

kang kene sondol ngan polis berkuda kat situ naye je..

kat button tu tertulis 'berpegang tegoh pada allah'
pakcik ni main harmonika bersungguh2.. org lalu lalang pun dia konsentret..
teruskan usaha pakcik! majukan sektor pelancongan Negeri Melaka
pedang cinta besemi ... luka-luka cinta... bilah rindu... haha mcm2 leh letak
Kapten syurah kerut tanda tidak faham.. hahaha
bila tidak faham... kacau la cikgu naim ~~
posing biasa2 je ye.. kita lom kawen.. hehe ;p
hmmm cak! sy cikgu naim
hmm cak jugak!! sy Kapten Syurah
I ade pedang... besinar lagi. u ade?
huihhh tajam nih.. potong timun boleh.. siang ikan boleh... sembelih zirafah pun boleh ni!
Di kota sejarah ini, kita semadikan kenangan dan sejarah kita sendiri..
erk bukan kita.. korg..
Hikmat tetakan cinta bertaburannn.. hahaha gile romantik kan ayat aku
malu nak cakap, tulis kai pedang.. heheh;p
Cikgu Naim sanggup beli rotan sebab nk lawan pedang ngan Kapten Syurah
Nak masuk bangunan stadhuys ni kene spot check dulu.. nampak tu rotan ngan pedang
time ni ramai gila org duk ngintai.. penat tunggu diorg blah.. haha
Duduk jap.. loteh naik turun bukit..
santai jap bang..
acik polis ni senyap je atas kuda dia.. tp sporting bg org tgkp gamba.. acik gayat ke acik?
Gambau ni xmo edit sebab.. sebab.. ntah.. aku suke yg ori ni..
abes je photoshoot, amik mood korea jap g mentedarah kat seoul garden.. memang habes
boncit la aku time tuu.. arhhh sambil menaip ni leh bayang lak daging2 grill yg sungguh
juicy iteww!! sluurrppp..



thunder! thunder! thundercatsssssshiauuuuu......
last posing hehe
thanx to Along n kak Syurah... :) sy sgt hepi

Friday, July 15, 2011

Yey leh sambung blaja :D

horeyyy.. arini result upu klua.. tahniah la untuk sape2 yang dapat sambung blaja.
walaupun degree aku tggl satu sem je...hahaha nak join hepi gak.. boleh kan?
apesal xleh? ah sadap u

tetibe teringat pjalanan study aku yg jauh gile...
apesal la aku study lame sgt..
padehal kawan2 yg same umo ngan aku ade yg da keje da kawen..

kalau nk diikutkan memang banyak la kot silap aku..
start dari abes skola aku sambung matrik melaka..
memula study je dah malas2.. hahaa
awal2 mmg la g kelas sume..
tp dah ujung2 tu rase cam xde jiwa dah kat matrik tu..
adeka sbb aku bodo.. hehe xmo jawab...

pastu klua matrik, aku try untuk kejau cite2 aku
ye aku memang bercita2
aku nak jadi cekgu
xpon pilot

nak jadi pilot sebb aku nak tgk dunia... nikmat la tgk dunia
bumi allah ni kan luas.. mcm2 ade kat lua sane yg kite xtau
takat tgk tb xfeel la..
aku bukan org kaye yg leh melancong sesuke sesuki..

aku nak jadi cikgu lak sbb aku nak rase balik semua yg aku tlepas zaman skola
main bola, join aktiviti tu sume...
pastu leh cuti lame :D di samping keberkatan menjadi seorg guru
org generate duit guru generate pahala melalui ilmu yg disampaikan
pastu tgk diorg keje cam fun je.. hehe

niat da murni, sygnye xde rezeki.. bila time interview tu
mcm2 hal jadi ... denggi la itu la ini la.. ini la itu la...

pastu aku smbung unisel amik engineering
mahal kau duk sane... aku dah la boros
blaja pun xsenang ngenangkan duit ibu yg susah payah
habis camtu je..

pastu aku sambung la uitm amik Quantity survey
alhamdulillah la sampai skang da nak abis blaja kat shah alam.
cepat2 la abis study ni.. nasib baik aku xsangkut pape paper
aku nak keje... nak kaye cepat...
nak senangkan org tua aku dulu...

QS harapan bepraktikal dengan gembira!


hadap lah kau dngan site lecak camni

kpade bloggers yg dapat sambung tu, blaja la besungguh2 ye
dah nk maghrib ni aku nk g umah nenek aku ade kenduri.
babai

haha there goes 10 minutes of my life that i will never get back..
tulis cite karut :p

daaa

Saturday, July 9, 2011

TQ cekgu syida

Salam evrybudi..

hows ur day today? is the perhimpunan bersih affect u in any way?

xkisahla.. sbb arini aku hepi giler..

hepi sbb dah ade cgu tlg ajau aku men violin ngan betul

siyes wey.. memg la youtube tu blambak2 tutorial..

Tp bila berguru ni input dia lebih baik.. mcm bersilat gak.. dr kau blaja tumbuk org dr youtube
baik blaja tumbuk org dgn berguru btul2.. bru real siap leh rase sakit dia tu... dpt buah tgn cgu
haha

ok syida ni asal kajang.. tp dia study kat aswara. arini dia balik kg so aku take tis opotunitis
i don care bout the spelling to blja ngan dia.. so kitorg spend time kat tman rekreasi kat smpadan
melaka-n9...

pastu leh ade lak mamat 2 eko naik moto ni yg telampau ungka ramah g jerit2 kacau kitorg..
lantak dia le skit pun xkacau mak dia berak.. xkacau ketenteraman aku..

thanx syida, really appreciate it :) seb baik ingt agi umah atuk u heheh






then she play this song for me... hehe tq syida.. :)



video

Thursday, July 7, 2011

violin ku sayang..

salam readers sekalian alam fana

nak pagi dah ni.. kul 2.32 dah pun.. dah le malam jumaat.. tetibe rase nak menaip... hehe.. aku
jarang share hidup aku kat dalam blog ni kan..

bukan xmo... tp xreti la nak cite.. letak gamba je cukup kot.. aku xpandai nk letak ayat2 best
cam korang..

gpun nk menulis ni kene hati2 tkut over exposed sgt lak kang... femes aku (omg prasan)

bagus kan aku.. haha thesis xjalan lagi ni duk layan fesbuk ngan youtube.. pastu running man ...
pastu family outing... hahah hanyut sgt aku ni..

time2 cuti sem 6 bulan ni byk plan aku sbnrnye.. di samping thesis ingat nak kurossss, nk tough!!,
silat lagi... nk ingat balik sume silibus... , nk blajar main tekpi lgi.. nunchaku lagi... violin... violin?
da berabuk dah dia... cian dia.. aku nak cari cikgu la... sape reti main violin.. aku sgt suke violin..
bg aku violin sgt romantik.. dulu mase kat alam shah, band aku xde violin so aku main saxophone je..

minat punye pasal beli la violin ni... tp blajau plahan2 dr youtube.. tp adat menuntut ilmu, kene
ade guru... guru yg leh tunjuk ajar leh tnye2..

slalu tgk video2 youtube peoples yg tunjuk skill diorg main wat aku jadi kagum...
ni antaranye..


ni jason yang.. aku pun xkenal main amik je dri youtube.. tp memng style la dia main sync
dgn beatbox.. dia ni da tahap pakai electric nye violin. mantapnye.. nak satu..

yg ni lak cover lgu airplane.. hear the violin sings~~~...

yg ni dari siri Kamen Rider Kiva.. Kurenai Otoya ngan Maya... romantik mak..

my violin...

ok guys.. tido tido sok bngun suboh!!

Saturday, July 2, 2011

Azad & Erni my childrenfruit

salam,

ok nk cite sal dak erni ni.. dia ni anak buah aku.. tp sebaya la umo.. kitorg kecik2 dulu rapat la
men getah la men nyorok2 la ape sume ngan adik beradik n sedare kitorg.. bile dah besau da xjumpe
tup tup dia da tunang n skang da kawen..

aku ni bile la gaknye

ni antara gamba2 yg sempat aku curik2 tngkap.. sbb dia dah de photog sendiri untuk wedding dia.

ini bukan anak india ye.. biasela org melaka kawen sampai 7,8 pasang baju
berarak menuju kejayaan 



Gadis-gadis Riang
ok thats all guys.. daa~

ain & azwa, recording amma!

salam...

ni entry untuk sesi interview bernama tv minggu lepas.. patutnye kua dah kat tb arini tp sebb isu bersih
so ditangguhkan lah siarannye..

untuk interview ni kitorg aizul marcello team jemput la balik last client kitorg, azwa ngan ain.. hehe diorg
ni lucu la... tgh2 photoshoot mase nikah boleh lak tgk jap maharaja lawak.. hehe.. tp thanks sgt kat diorg
sbb sggp turun dr terngganu ke kl, so dapat join kitorg.
tgk ape teww.. oh kamera ade belah sane.. hehe
sesi interview di istana budaya..
manisnya kurma itewwww~~~ haa semput

can't wait to see myself on tv!! yaaa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...