My Dzapeholics

Tuesday, August 9, 2011

Ter-rajin nak buat cokelat pulak

salam

Puasa baru bape ari kan.. eh xde la baru... bulan pun dah nampak nak
penuh dah kat langit..
skang ni tgh semangat nak wat kueh raye sbnrnye..
eh pembetulan.. bukan semangat nak
buat.. tp semangat nak makan..
kekeke..


so cite dia ibu ade beli cokelat masak untuk wat kuih.. malam tu kitorg
gigih la adik beradik
tolong tengok ibu buat cokelat.. hehe.. tolong tengok..
kira okay la tu.. haha~

aku pun xtau bijirin ape bende ni  tapi dia bagi cokelat tu
jadi rangup dan nyum nyum

Dak aie adik aku yg gigih menyapu cekelat kat
dalam bekas acuan

Memula letak perisa oren dulu.. maniss
cokelat lebih letak dalam bekas plastik ni pun jadi

Ready ntuk dimasuk kat dalam peti bersuhu kecil..
iaitu peti ais

Ha ni la gope dia.. dah siap.. ready untuk di gigit rakus

hehe saje je aku letak gambo besau.. bajet konon2 nak jadi kuih raye..
sungguh la konon2... baru letak sepluh minit dalam peti ais dah leh
makan malam tu gak abis.. hahahah xsempat bawak ke sahur pun..

sekian

17 comments:

s.k (AK) said...

wah wahh.. cantek betui gamba naa.
terkilan dan terpesona kejap.
huuu, boleh dak kami order..? gaya sedap aje. letak 10minute dah habis.
hehe. sume gamba2 ni gorgeous and awesome! serious.. credit to dzapedoragon. hehe. <3

Apel D. Doragon said...

hahahaha habis habis!!

norihan ahmad said...

nk ase gak!!!! chomel n sedap jer tgok..eeee geram2 jer..mintak recepi leh..plezz..kasi no phone ibu..nk col..nk ckp sndri ler..heheheh

AYIE said...

makcik...!
nk blajo jugak..!
adik ko same nme dgn aku la.. huhu

Apel D. Doragon said...

kakno ngan ayie: ala ni cokelat beli je.. dia skalikan dgn acuan ngan cereal tu.. cume panaskan n masukkan dalam acu.. hahaha..

norihan ahmad said...

tipuuu..da col ibu..ibu ckp..ibu bt..

TUNASYA said...

sodap nyer!!!

Apel D. Doragon said...

kakno.. ish daknakal nihhhh huhu

tunasandwic: sedapppppp memang mengiurkan

Saiazuan said...

huhu rajin noh.. tringat kt almond london.. sedap~

Dhiya Fariza said...

OMG WELL DONE!

Nur Salsabilla said...

Pergh, nampak sedap gile ! bak mai satu! :)

CikRangers (CR) said...

ayooo...sedap nye..ape kata awak letak full step and resepi camner nak wat ni.leh try sendiri nnt.hehehehe

My MiRa said...

naaaaaakkk

Apel D. Doragon said...

sai: haha almond london wat hujung2 puasa... kalau x smpat raye abis dah

dhiya: thanx dhiya :D slalu bg komen ...hehe

nur sal: nk bg kat hang camana... habis tang tu gak hahaha

rangers: alamak full step dia? hehe ok nni ntry lain eh

mira: mai umah sy

norihan ahmad said...

yea..ibu nk bt lg..ibu suh simpan..nk kasi kt syer 2..hehehe..tq ibu..cayum laa sme ibu :))

Lilynn Sazlin said...

uwaaaaaaaaaaaaaa cedapnya!! alaa..bijirin ape tak tawu ke? ceh =__="

asy faro said...

wehh,, sodap lak ai. lebih lagi kalo dapat buat sendiri, mmg best. tngok gamba je dah tau kemeriahan nya!!!=D

http://asyfaro.blogspot.com/

senang2 lawat blog saye k=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...